Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

«Πόρτα» από τους Ισπανούς


Η ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέκλεισε κάθε περίπτωση οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας από τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εν όψει του μεγάλου ελληνικού ελλείμματος. Ο αρμόδιος ισπανός υπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Ντιέγκο Λόπεζ Γκαρίντο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη ότι υπάρχει ανάγκη οικονομικού συντονισμού στην Ε.Ε.

«Αλλά υπάρχει ένα όριο, που δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε πέραν αυτού, σε κάποια οικονομική διάσωση» χώρας με οικονομικό πρόβλημα, τόνισε ο Ντ.Λ.Γκαρίντο. Ο ίδιος απέκλεισε την χαλάρωση αυτού του κανόνα, ένα θέμα που αποτελεί ζήτημα για τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ, που μοιράζονται το ίδιο νόμισμα. «Κάθε χώρα έχει την ευθύνη του δικού της προϋπολογισμού» τόνισε καταλήγοντας ο Ντ.Λ.Γκαρίντο, και επισήμανε ότι «κάθε χώρα πρέπει να διαχειρίζεται τους δημοσιονομικούς κινδύνους».

Πάντως, και η προεδρεύουσα της ΕΕ, Ισπανία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε σημείο που ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε σε ομιλία του στις 30 Δεκεμβρίου ότι η χώρα θα ακολουθήσει από το νέο έτος ένα σχέδιο αυστηρής λιτότητας. Πλέον, ότι κάνουμε μόνοι μας ως ελληνική κυβέρνηση. Αν τα καταφέρουμε δηλαδή… Διότι δεν έχουμε σε τίποτα να βάλουμε και μόνοι μας… λουκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου