Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Σάββατο Βράδυ, Galaxy Bar , Hilton


O διασημότερος Έλληνας αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης επανασχέδιασε την καλύτερη ταράτσα της Αθήνας, το Galaxy Bar στο 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton.



Τα μεγάλα ολοστρόγγυλα φωτιστικά στην οροφή του εναλλάσσουν  φωτισμούς από μπλε ελεκτρίκ, σε κόκκινο, πράσινο, πορτοκαλί. Το σκηνικό θυμίζει εκείνα τα γιαπωνέζικα κλαμπ στα οποία τριγύριζε ο Bill Murray και η Scarlett Johansson στο ΄΄ Χαμένοι στη Μετάφραση ΄΄

Η θέα από το μπαλκόνι μεταμορφώνει την εικόνα της πόλης, την κάνει πιο όμορφη, πιο ζωντανή, σχεδόν ευρωπαϊκή. Η απόσταση κρύβει τις ατέλειες, τα ανεξίτηλα σημάδια μιας πρωτεύουσας χωρίς ταυτότητα.

Λίγο  πριν παραγγείλουμε ποτά και φαγητό, αναπαράγουμε φήμες  της επερχομένης χρεοκοπίας. Κάνεις μας δεν ξέρει τι να πιστέψει, η ελπίδα μαζλι με την απόγνωση βαδίζουν σαν σιαμαία στην ελληνική  καθημερινότητα.

Παρόλα αυτά, αυτή η εδώ η γωνία της πόλης αντιπροσωπεύει όλα όσα θα έπρεπε να είναι η Αθήνα. Ένας κοσμοπολίτικος προορισμός που θα έπρεπε να προσελκύει προσκυνητές από όλο το κόσμο. Ένας σύγχρονος τόπος λατρείας οπού ο ήλιος κατασκηνώνει 10 μήνες το χρόνο.

Οι τιμές είναι ακριβές, αλλά η ποιότητα  των προσφερόμενων υπηρεσιών είναι απαράμιλλη σε σχέση με όλα τα φτηνά κατασκευάσματα προκατ διασκέδασης όπως το Γκάζι, το Ψυρρή και τα μπουζούκια δίχως σχεδιασμό και όραμα

Όμορφες γυναίκες σκορπούν βλέμματα σε άγρα οικονομικών χορηγιών . Ένα σύγχρονο νυφοπάζαρο εξελίσσεται κάθε βράδυ εδώ. Έλληνες νεόπλουτοι εξαργυρώνουν την χρηματική τους αξία σε γυναίκες  πρόθυμες για μια ερωτική συναλλαγή. Από τη μαζική παραγωγή των καλλιστείων. Το ίδιο παμπάλαιο δακρύβρεχτο όνειρο.
Μια μέρα ο πελάτης θα την ερωτευτεί και θα την κάνει κυρία. Πανομοιότυπα φτηνά του όνειρα του Έλληνα Richard  Geer που σώζει την Julia Roberts.  Στο ανελέητο κυνήγι στη σκληρή ζούγκλα της ζωής.Η ανεργία στις νεαρές γυναίκες μέχρι τα 30 φτάνει στο 40% 

Ούτως η άλλως, πλέον τα πάντα στην Ελλάδα μετρούνται και αποτιμούνται με οικονομικούς δείκτες, γιατί όχι και ο έρωτας? 

‘’Το θέμα είναι τα λεφτά, αυτό μου είπε κι ο μπαμπάς’’ ( Τζούλια Αλεξανδράτου)

Παραδόξως, μου αρέσει πολύ εδώ. Όλες εκείνες οι ταξικές ιδιότητες που σιχαινόμουν σαν έφηβος βρίσκουν στο Galaxy πεδίον δόξης λαμπρό.

Μάλλον έχω μεγαλώσει και σκέφτομαι κυνικά, μάλλον συμβιβάζομαι….

 By Razzmatazz





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου