Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Up in the air - Μην το χάσετε


Η καινούργια ταινία «Up in the Air», του Τζέισον Ράιτμαν, το σκηνοθέτη του «Juno» και του « Thank you for smoking» με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ , έχει ήδη κερδίσει κοινό και κριτικούς όπου και αν προβλήθηκε.

Το φιλμ έχει ήδη συγκεντρώσει την προσοχή των Αμερικανών κριτικών. Το National Board of Review το ανέδειξε σε καλύτερη ταινία της χρονιάς, ενώ έδωσε βραβεία τόσο στον Τζ.Κλούνεϊ όσο και στην Άννα Κέντρικ
.

Ο Ράιαν Μπίνγκχαμ (Τζορτζ Κλούνεϊ )γυρίζει σε όλο τον κόσμο για τη δουλειά του που είναι να απολύει κόσμο σε διαφορετικά σημεία της Αμερικανικής Ηπείρου , όταν η εταιρεία του τον αναγκάζει να εγκαταλείψει τον τρόπο ζωής που τόσο λατρεύει. Προσπαθώντας να πείσει την συνεργάτιδά του για το λάθος της την παίρνει μαζί σε ένα από τα ταξίδια του, με σημαντικές ανακαλύψεις και για τους δύο. Ένα εξαιρετικό γλυκόπικρο road movie δίχως εύκολους μελοδραματισμούς από το σκηνοθέτη του «Juno» και του « Thank you for smoking» με θέμα την ευκολία της μοναξιάς αλλά και για την βαθύτερη ανάγκη για συμβίωση απόλυτα εναρμονισμένο στις αγωνίες του σήμερα. . Ρομαντικό, κυνικό αλλά και ταυτόχρονα αστείο. O Τζορτζ Κλούνεϊ βρίσκεται για άλλη μια φορά στα καλυτέρα του έχοντας συνεχώς ανοδική πορεία έπειτα από το απαράδεκτο Batman & Robin.

Η ταινία έλαβε έξι υποψηφιότητες για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ των οποίων και αυτή για το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, ενώ οι τρεις πρωταγωνιστές: Τζορτζ Κλούνεϊ, Βέρα Φαρμίγκα και Άννα Κέντρικ απέσπασαν από μία υποψηφιότητα.

H ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 4 Φεβρουαρίου 2010.

Δείτε εδώ το επίσημο site της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου