Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

MVP

Ο Lebron James προετοιμάζει το έδαφος για την δεύτερη συνεχόμενη ανάδειξη του ως πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς για το ΝΒΑ μετά την περσινή του βράβευση.

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς «σκούπισαν» τη σειρά για την κανονική περίοδο απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς με σκορ 93-87.

Οι « Ιππότες « είχαν επικρατήσει και στο ματς των Χριστουγέννων μέσα στην έδρα των «Λιμναθρώπων»


Στο ματς το οποίο συγκεντρώνει τα βλέμματα παγκοσμίως λόγω της «τιτανομαχίας» του Λεμπρόν Τζέιμς με τον Κόμπι Μπράιαντ, νικητής βγήκε -για άλλη μια φορά- ο «King James». Στην 14η μεταξύ τους αναμέτρηση (8-6 οι νίκες υπέρ του σούπερ σταρ των «ιπποτών») ο Τζέιμς και η παρέα του πανηγύρισαν για το τελικό 93-87.

Στη χθεσινή αναμέτρηση που ο Κόμπι Μπράιαντ «έσπασε» το φράγμα των 25.000 πόντων (με βολή κάνοντας το 39-36 υπέρ της ομάδας του), δεν συνδυάστηκε με νίκη των πρωταθλητών. Παρά την απουσία του Μο Ουίλιαμς -του δεύτερου καλύτερου παίκτη των Καβαλίερς- οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που ήταν ντέρμπι ακόμη και μέχρι το 48ο λεπτό του. Μάλιστα, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 87-87, περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος, αλλά εκεί μίλησε ο «βασιλιάς».

Αρχικά έκοψε με τάπα τον Γκασόλ, διέσχισε όλο το γήπεδο και με ένα από τα γνωστά «ντράιβ» του πέτυχε καλάθι. Στην επόμενη φάση ο Κόμπε αστόχησε αλλά το ριμπάουντ κατέληξε στα χέρια του Γκασόλ που οδηγήθηκε στη γραμμή των βολών. Αστόχησε και στις δύο, το ριμπάουντ ο Τζέιμς, πόντοι για το Κλίβελαντ και τέλος! Τα τελευταία βεβιασμένα σουτ των Μπράιαντ και Άρτεστ δεν βρήκαν στόχο και το σφύριγμα της κόρνας βρήκε τον Λεμπρόν να πανηγυρίζει μπροστά στους 20.562 θεατές που τον αποθέωναν.

Κλίβελαντ Καβαλίερς – Λος Άντζελες Λέικερς 93-87
Τζέιμς 37 με 13/25 προσπάθειες (5 ας., 9 ριμπ., 2 κλ.), Ο’Νιλ 13, Χίκσον 11 (14 ριμπ), Βαρεζάο 11, Πάρκερ 8 – Μπράιαντ 31 με 12/31 προσπάθειες (4ας. 2 ριμπ.), Γκασόλ 13, Όντομ 10, Άρτεστ 8, Μπάινουμ 7


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου