Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Τα κακά παιδιά του ΝΒΑ

Πριν από μερικές μέρες ο κομισάριος του ΝΒΑ David Stern έθεσε εκτός ΝΒΑ επ’ αόριστον και χωρίς πληρωμή τον Gilbert Arenas. Ο σούπερσταρ των Washington Wizards κατηγορείται ότι έφερε τέσσερα άδεια όπλα στα αποδυτήρια των Washington Wizards προκαλώντας τoν συμπαίκτη του David Criceton για ένα χαμένο στοίχημα στα χαρτιά αξίας 25,000 δολαρίων.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη διατάξει ερεύνα και ο Gilbert Arenas κινδυνεύει έως και με ποινή φυλάκισης για παράνομη οπλοκατοχή. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια μακριά λίστα αθλητών του ΝΒΑ που έχουν υποπέσει σε ποινικά αδικήματα που αφορούν οπλοφορία και οπλοχρησία . Είναι κοινό μυστικό ότι οι παίκτες του ΝΒA συνηθίζουν να οπλοφορούν. Σe μια χώρα που το 25% των πολιτών οπλοφορούν θα ήταν αφύσικο να απέχουν οι αθλητές.

Το καλοκαίρι του 2009 o Delonte West των Cleverland Cavaliers έπειτα από έναν τυπικό έλεγχο της αστυνομίας βρέθηκε να κουβαλά μια κοντόκανη καραμπίνα και ένα πιστόλι 9mm. Κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για οπλοκατοχή παίκτες όπως ο Karl Malone, o Zach Randolph και ο Allen Iverson.


To NBA προσπαθεί να κρατήσει μακριά από την δημοσιότητα αυτά τα φαινόμενα που πλήττουν σοβαρά το κύρος του, ώστε να μην επιβεβαιωθεί η άποψη που υπάρχει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού ότι το ΝΒΑ είναι μια λίγκα κακοποιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου