Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

H καλύτερη ελληνική διασκευή

Δείτε τη καλύτερη ελληνική διασκευή του κυριότερου εκφραστή των 80’ς, Μιχάλη Ρακιτζή

Τα σχόλια δικά σας....




Slam Ball

Γιατί όχι τα καρφώματα να μετράνε για 3 πόντους?! Έτσι ξεκίνησε η ιδέα του Slam Ball!!
O Αμερικάνος Mason Gordon είχε αυτή την ιδέα για το παιχνίδι αυτό, θέλοντας να συνδυάσει τον πραγματικό κόσμο του μπάσκετ με αυτό τον βιντεοπαιχνιδιών. 
Έτσι λοιπόν στα μέτρα του γηπέδου μπάσκετ ενσωματώθηκαν στο έδαφος τραμπολίνα μπροστά από τις μπασκέτες, 4 τον αριθμό σε κάθε μία. Το αποτέλεσμα φανταστικό και με αυξανόμενη fanbase να διογκώνεται μέχρι που μεταδίδεται και από την τηλεόραση!
Θέαμα σε κάθε φάση αφού οι συγκρούσεις μεταξύ των παιχτών και της στεφάνης είναι απανωτές! 
Λάτρεις του NFL και του ΝΒΑ απολαύστε το μείγμα....




 

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Can we relate?

Greetings blogmates and blogfans, μας έριξε η αρρώστια κάτω όλο το τριήμερο και το ξεχάσαμε το blog! Και αφού στήσαμε τον νεκροθάφτη στο ραντεβουδάκι της Κυριακής επανερχόμαστε δυναμικά με την επιλογή της ημέρας και με ένα τραγούδι που προσωπικά λειτουργεί σαν πανάκεια για την αρρώστια! Enjoy...

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Shut down

Όπως ο γνωστός blocker του ΝΒΑ Serge Ibaka σκάει τις τάπες αβέρτα στα θύματά του, έτσι και εμείς θα πρέπει να μπλοκάρουμε τους διακόπτες μας το Σάββατο στις 8:30 και για μία ώρα και παραπάνω για να δώσουμε μια ανάσα σ' αυτή τη Γη που τη πατούμε!
Ξεκίνησε το 2009 και οι συμμετέχοντες σ' αυτή την εκστρατεία 2 χρόνια τώρα αυξάνονται και όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει και σκέφτεται λίγο παραπάνω τον πλανήτη μας!
Γίνε και εσύ αστέρας του NBA....

by Halfull

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Exports of a Druid

Βάλε στο καζάνι  μεγάλε Πανοραμίξ electronic rock, breakbeats, rave, techno... ανακάτεψε....
για δοκίμασε ... ο σοφός λέει... καλό είναι αλλά σαν να είναι λίγο ανώριμο ακόμα... κάτι λείπει...
πρέπει να παίξουμε με τις δοσολογίες και να προσθέσουμε και λίγο από αυτό.
Οκ σοφέ αλλά μην το κρατήσουμε πολύ στη χύτρα δεν είναι φίλτρο σαν αυτό που έπεσε ο χοντρός με το ριγέ παντελόνι όταν ήταν μικρός! Ανακάτεψε.... τώρα? Κάτι πάει να γίνει... φαίνεται ενδιαφέρον έ...?? Λες να ανεβάσουμε λίγο τη φωτιά?? Ας στείλω τον χοντρό να φέρει κανα ξύλο. Καλύτερο ανακάτεμα όμως σοφέ, καλύτερο ανακάτεμα, είμαστε κοντά για κάτι πολύ καλό! Αφού περνάει η ώρα σηκώνομαι και δοκιμάζω.....Μου σηκώνεται η τρίχα όρθια, λες να τα μπέρδεψε ο γέρος και να έφτιαξε μαγικό φίλτρο του κοντού?! Καθαρίζω την γεύση μου και ξαναπροσπαθώ! Τρελαίνομαι!!! Γέροοοο ξύπνα του λέω φωνάζοντας για να με ακούσει όλο το χωριό! Ξύπνα έλα να δοκιμάσεις!!!
Ρε ψηλέ μου λέει τι είναι αυτό?? Εκστασιασμένος ο Δριύδης!! Πολύ ιδιαίτερο ... οι γεύσεις εναλλάσσονται η μία μετά την άλλη!! Δεν βαριέσαι ΠΟΤΕ!!
Σοφέ την πιάσαμε την καλή, αυτό που φτιάξαμε θα γράψει ιστορία! Θα φροντίσω να το γνωρίσει καλά όλος ο κόσμος!! Τρέχω τρέχω γρήγορα ....

by Halfull

Βάλτο αγόρι μου χ3 !!!

Εκπληκτικά στιγμιότυπα χτες το βράδυ στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα στο μπάσκετ, καθώς η νίκη γλιστρούσε από τα χέρια των αντιπάλων, ο Πριτζιόνι χ2, Γκαρμπαχόθα και Μακ ιντάιρ στο τέλος με σπάσιμο μέσης από το τρίποντο χάρισε τη νίκη στη Μάλαγα μετα απο ένα διαγωνισμό τριπόντων, προσφέροντας άφθονο θέαμα στον κόσμο!  Δείτε...

by Halfull

p.s. Ήμουν και εγώ στο γαλαξιακό μπαρ!
       Άχ αυτη η μπάρα...!!

Σάββατο Βράδυ, Galaxy Bar , Hilton


O διασημότερος Έλληνας αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης επανασχέδιασε την καλύτερη ταράτσα της Αθήνας, το Galaxy Bar στο 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton.



Τα μεγάλα ολοστρόγγυλα φωτιστικά στην οροφή του εναλλάσσουν  φωτισμούς από μπλε ελεκτρίκ, σε κόκκινο, πράσινο, πορτοκαλί. Το σκηνικό θυμίζει εκείνα τα γιαπωνέζικα κλαμπ στα οποία τριγύριζε ο Bill Murray και η Scarlett Johansson στο ΄΄ Χαμένοι στη Μετάφραση ΄΄

Η θέα από το μπαλκόνι μεταμορφώνει την εικόνα της πόλης, την κάνει πιο όμορφη, πιο ζωντανή, σχεδόν ευρωπαϊκή. Η απόσταση κρύβει τις ατέλειες, τα ανεξίτηλα σημάδια μιας πρωτεύουσας χωρίς ταυτότητα.

Λίγο  πριν παραγγείλουμε ποτά και φαγητό, αναπαράγουμε φήμες  της επερχομένης χρεοκοπίας. Κάνεις μας δεν ξέρει τι να πιστέψει, η ελπίδα μαζλι με την απόγνωση βαδίζουν σαν σιαμαία στην ελληνική  καθημερινότητα.

Παρόλα αυτά, αυτή η εδώ η γωνία της πόλης αντιπροσωπεύει όλα όσα θα έπρεπε να είναι η Αθήνα. Ένας κοσμοπολίτικος προορισμός που θα έπρεπε να προσελκύει προσκυνητές από όλο το κόσμο. Ένας σύγχρονος τόπος λατρείας οπού ο ήλιος κατασκηνώνει 10 μήνες το χρόνο.

Οι τιμές είναι ακριβές, αλλά η ποιότητα  των προσφερόμενων υπηρεσιών είναι απαράμιλλη σε σχέση με όλα τα φτηνά κατασκευάσματα προκατ διασκέδασης όπως το Γκάζι, το Ψυρρή και τα μπουζούκια δίχως σχεδιασμό και όραμα

Όμορφες γυναίκες σκορπούν βλέμματα σε άγρα οικονομικών χορηγιών . Ένα σύγχρονο νυφοπάζαρο εξελίσσεται κάθε βράδυ εδώ. Έλληνες νεόπλουτοι εξαργυρώνουν την χρηματική τους αξία σε γυναίκες  πρόθυμες για μια ερωτική συναλλαγή. Από τη μαζική παραγωγή των καλλιστείων. Το ίδιο παμπάλαιο δακρύβρεχτο όνειρο.
Μια μέρα ο πελάτης θα την ερωτευτεί και θα την κάνει κυρία. Πανομοιότυπα φτηνά του όνειρα του Έλληνα Richard  Geer που σώζει την Julia Roberts.  Στο ανελέητο κυνήγι στη σκληρή ζούγκλα της ζωής.Η ανεργία στις νεαρές γυναίκες μέχρι τα 30 φτάνει στο 40% 

Ούτως η άλλως, πλέον τα πάντα στην Ελλάδα μετρούνται και αποτιμούνται με οικονομικούς δείκτες, γιατί όχι και ο έρωτας? 

‘’Το θέμα είναι τα λεφτά, αυτό μου είπε κι ο μπαμπάς’’ ( Τζούλια Αλεξανδράτου)

Παραδόξως, μου αρέσει πολύ εδώ. Όλες εκείνες οι ταξικές ιδιότητες που σιχαινόμουν σαν έφηβος βρίσκουν στο Galaxy πεδίον δόξης λαμπρό.

Μάλλον έχω μεγαλώσει και σκέφτομαι κυνικά, μάλλον συμβιβάζομαι….

 By Razzmatazz





Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Bicycle Race

Το συγκεκριμένο τραγούδι των Queen, γραμμένο από τον μεγάλο Freddie Mercury το 1978, θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι ταιριάζει απόλυτα στην Ελλάδα του σήμερα! Όλοι ψάχνουμε απεγνωσμένα για μια διέξοδο από την καθημερινότητα και τα προβλήματά μας παράλληλα με τον "προβληματισμό" του Νεοέλληνα για τις διάφορες πιθανές εξόδους της Ελλάδας από την κρίση (αφού όλοι πλέον παίζουν τα spreads και διάφορους παρόμοιους οικονομικούς όρους στα δάχτυλα) με απώτερο σκοπό φυσικά την ψυχολογική και οικονομική ελευθερία !!!..Κουράγιο λοιπόν, γιατί ο αγώνας έχει πολύ δρόμο ακόμα..


Income tax I say Jesus.......

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Wasted Youth

Μία ενδιαφέρουσα ταινία θα περάσει με το skate της από τους κινηματογράφους για να μας υπενθυμίσει το σύγχρονο πορτραίτο της εφηβείας και πως γεμίζουν οι χωροταξικές γωνιές της πόλης με νιάτα, οργισμένα και ανήσυχα. Έρχεται κόντρα με τα κλισέ των ελληνικών οικογενειών και βάζει το στίγμα της νέας γενιάς και την αποφυγή της κλασσικής δέσμευσης που υπάρχει από αυτές προσπαθώντας να ξεφύγει και να ανεξαρτητοποιηθεί μέσα από το πατίνι του.
Let us "skate" out of here....

by Halfull

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Scenes from the suburbs

O ταλαντούχος σκηνοθέτης Spike Jonze (Αdaptation, Being John Malkovich, where the wild things are) δημιούργησε με την συνδρομή των φετινών νικητών των βραβείων Grammy, Arcade Fire ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων στα αμερικανικά προάστια με τίτλο ‘’ Scenes from the suburbs’’ στο οποίο ακούγεται η μουσική από το διάσημο πλέον άλμπουμ "The Suburbs" ’των Arcade Fire που θυμίζουμε πως κέρδισε Grammy Award για το άλμπουμ της χρονιάς. H επίσημη παρουσίαση του θα πραγματοποιηθεί σε κάποιο από τα επόμενα κινηματογραφικά φεστιβάλ 

Οι απανταχού hipsters ανυπομονούν...



By Razzmatazz

Wings for East

Όταν το κύμα παίρνει μαζί του ελπίδες, όνειρα, φοβισμένες ψυχές τότε δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά καταστροφικό. 
Ακούμε τις ιστορίες τους και προσπαθούμε να αιτιολογήσουμε πως βρεθήκανε σε μια άλλη ζωή, ποια ήταν η αιτία, γιατί να βασανιστούν τόσο πολύ, βλέποντας ποιο ψηλά ακόμα και από το κύμα, ψυχές να οδεύουν προς τον ουρανό χωρίς να είναι καν οι τίτλοι τέλους στη ζωή τους. Και σαν να μην φτάνει αυτό οι ανθρώπινες κατασκευές στρέφονται εναντίον του ανθρώπου, ενώ είχανε προοριστεί για το καλό του.
Αυτό το ΓΙΑΤΊ, θα είναι μπροστά σε όλες τις εικόνες που θα παρακολουθούμε για τα γεγονότα στη Ιαπωνία και για τις επόμενες καταστροφές που... δυστυχώς... θα έρθουν εάν δεν δείξουμε ΣΕΒΑΣΜΌ στο πλανητικό μας "σπίτι". 
Για το μέλλον...give me my wings...

by Halfull




CRISIS MANAGEMENT


Σε μια χώρα όπου ο κοινωνικός ιστός έχει καταστραφεί τελείως, εάν υποθέσουμε ότι δημιουργήθηκε κάποτε τέτοιος έπειτα από την μεταπολίτευση, εδώ όπου οι κοινωνικές και συνδικαλιστικές ομάδες εκβιάζουν το κράτος και τους πολίτες  προσπαθώντας να διατηρήσουν κακώς κεκτημένα προνομια εις βάρος ομάδων λιγότερο προνομιούχων, αξίζει να διαβάσει κανείς το πρωτότυπο κείμενο των New York Times για την συγκινητική προσπάθεια μιας ομάδας 50 Ιαπώνων που προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση των δυο αντιδραστήρων.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο εδώ :

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ξεφτιλιάδα

Να αγιάσει το στόμα σας ρε καρντάσια! Εμπρός.... ΠΙΣΩ!!!

by Halfull



Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Spring is here!

Την άνοιξη δεν την αναγνωρίζεις ούτε από τα φύλλα των δέντρων που ανθίζουν, ούτε από την παραλιακή που πήζει την σαββατοκύριακα λίγο πριν το ‘’ Ακρωτήρι ‘’ , ούτε  καν από τους μεσήλικες playboys της συμφοράς που φορούν το καπελάκι , τα ray ban τους και κατεβάζουν την οροφή του κάμπριο.

Η άνοιξη έρχεται μόνο όταν ο best radio αρχίζει να παίζει αυτό το κομμάτι :

Strauss Kahn.....

....θέλεις να μας κάνεις Πακιστάν!
Από το απόλυτο brainstormig των media ξαφνικά στην αισιοδοξία. Εκεί που τα δημοσιεύματα το ένα μετά το άλλο μας είχα υποψήφιους για αποχώρηση από το σπίτι του ευρώ και σίγουρη χρεοκοπία, ξαφνικά κάτι εγγυήσεις πέσανε και εκτινάχθηκε το ΧΑΑ. Μην χαίρεστε υποψήφιοι τζογαδόροι, 5,15% μόνο, έκρηξη
το ερμήνευσαν τα μέσα, στην πρώτη στραβή θα ξανά βουτήξει.
Ένα είναι σίγουρο πως το μέλλον μας έχει προδιαγραφεί για εμάς, χωρίς εμάς και χωρίς να το ξέρουμε. Απολαύστε το, αφού θα το φάμε το αγγουράκι γιατί τρελαίνεστε? Θα περισσέψει και για τους απόγονους μας. Ζμπροχτείτε και όπως πέσουμε! Απαισιόδοξος είμαι...?? Μπορεί, έτσι όπως μας έχουν καταντήσει τα μαύρα κάνουμε συνέχεια πρόβα.

by Halfull



Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Μετά το Σεισμό....


Από την Παρασκευή το  πρωί,έπειτα από  την δημοσιοποίηση των πρώτων εικόνων του σεισμού στην Ιαπωνία, με έχει κυριεύσει εκείνο το ανατριχιαστικό συναισθηματικό μείγμα ενοχής και ανακούφισης για όλα αυτά τα ανατριχιαστικά γεγονότα που όμως συμβαίνουν αρκετά  μακριά μου ώστε να μην διαταράσσεται η ρουτίνα της δικής μου ζωής. 

Αμέσως, μου ήρθε στο μυαλό  το εξαιρετικό βιβλίο που έγραψε ο Χαρούκι Μουρακάμι με τίτλο 
‘’ Μετά το Σεισμό’’ όταν μετά το σεισμό στο Τόκυο το 1995, έγραψε μια σειρά ιστοριών που ακροβατούν ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό και αφορούν τη βίαιη συνειδητοποίηση των Ιαπώνων για την φθαρτότητα της ύπαρξης τους. 

 Όλες αυτές οι φυσικές καταστροφές που δεν  επιβεβαιώνουν το απλουστευτικό ρητό που λέει ότι 
''η φύση εκδικείται'',  με θλίβουν  αλλά δεν με αγγίζουν παρά μόνο επιφανειακά μιας και όπως λέει ο Κωστής  Παπαγιώργης στο βιβλίο του  ''Ζώντες και τεθνεώντες '' , η ζωή παρατείνει τον εαυτό της πάση θυσία, από πανάρχαιο ένστικτο για αυτό και οι συμφορές ακόμα και οι πιο ανήκουστες – σπάνια εξουθενώνουν τους ζωντανούς ‘’

Όσο περνά ο καιρός και για όσους δεν εμπλέκονται συναισθηματικά με τους νεκρούς η ακόμα και τους επιζώντες , η τραγωδία θα απλοποιείται σε νούμερα και στατιστικά στοιχεία. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε χιλιάδες , το κόστος αποκατάστασης των ζημιών σε δισεκατομμύρια δολάρια, ο πέμπτος μεγαλύτερος σεισμός στην ιστορία. Μια ακόμα αριθμητική καταγραφή της ιστορίας.

Παράλληλα, μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό πως μια φυσική καταστροφή τέτοιου μεγέθους στην εποχή των social media αποκτά διαφορετικές διαστάσεις. Τα αντανακλαστικά των social media υπήρξαν ταχύτατα, καθώς δημιουργήθηκαν κοινότητες αναζήτησης και επικοινωνίας, το αεροδρόμιο του Τόκιο ξεκλείδωσε το wi-fi προκειμένου να έχουν όλοι οι επιβάτες πρόσβαση στο Internet,  κάποιοι ανανέωσαν τo facebook status για να ενημερώσουν πως είναι καλά και υγιείς.

Ταυτόχρονα, τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα (βλ. CNN, BBC ) προσέφεραν στο φιλοθεάμον κοινό μια  υπερπαραγωγή , σαν ταινία καταστροφής σε υψηλή ευκρίνεια. Live streaming καθώς το τσουνάμι χτυπά ταυτόχρονα την Ιαπωνία και την Χαβάη, ζωντανή έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο, ορμητικά κύματα που καταπίνουν γέφυρες και οικισμούς. Εθισμένοι εδώ και χρόνια στις ταινίες καταστροφής 
( Αρμαγεδδών, Ολική Σύγκρουση, 2012), γνήσιοι απόγονοι της ψηφιακής εποχής  καταναλώνουμε εικόνες αποκάλυψης  ανταλλάζοντας links στο twitter και ποστάροντας βίντεο στο Facebook μέσω YouTube, σχολιάζοντας και διακωμωδώντας εκείνους που πριν από 25 χρόνια έτρεχαν στα σουπερμάρκετ να αγοράσουν γάλατα και μακαρόνια, προσφέροντας ανέξοδη συμμετοχή  και διασκέδαση στο δράμα που εξελίσσεται.

Show must go on………….

By Razzmatazz

Τι επήρες πρώτα πρώτα....

....326.... όχι όχι... δεν είναι η κασέτα με τις φάρσες των φίλων μας τον Πατρινών είναι η κασέτα με συνομιλίες μεταξύ παραγόντων, προέδρων και διαιτητών! Και δεν θέλω να  μπλέκω λέει και πρόσεχε γιατί αλλιώς θα έρθουν οι Βούλγαροι και θα με πρήξουν και άλλα πολλά που η φαντασία σας δε βάζει!
Λεπτομέρειες μην περιμένετε απλά μάθετε ένα πράγμα... Ελληνική μπάλα! Ούτε καν ποδόσφαιρο!
Είναι υποτιμητικό για το άθλημα να το ονομάζουμε έτσι στην Ψωροκώσταινα!

by Halfull

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Atofioblog v2.0

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας από τη blogοσφαιρα, το Atofioblog επιστρέφει ανανεωμένο, δυναμικό για να μείνει... Με φρέσκες ιδέες και θεματολογία, αποκτώντας ένα πιο προσωπικό χαρακτήρα, σκοπεύουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις απόψεις μας για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας..